UPCOMING

Donderdag/thursday 14/06/2012

FELIX POETRY FESTIVAL 

14 en 15 juni 2012
FelixPakhuis Antwerpen (Godefriduskaai 30, 2000 Antwerpen, toon op kaart)
tickets:
5 euro (+ 1 euro administratiekost) per avond, reserveer online
10 euro aan de deur

De Brusselse duivelswoordenaar Antoine Boute brengt een Nederlandstalige act met visuals van beeldend kunstenaar Alexandra Crouwers en noise van gitarist Jean DL.

ANTOINE BOUTE (B) JEAN DL (B) ALEXANDRA CROUWERS (NL) 
Antoine Boute (°1978) komt in Vlaanderen als dichter in zicht door het spraakmakende dichtersproject BOEST. Dit tijdelijk collectief van 9 dichters, waaronder o.a. Andy Fierens, Xavier Roelens, Els Moors en Mauro Pawlowski, trok in 2009 negen weken langs schouwburgen en kunstencentra met een show, bloemlezing en spoken word vinylplaat. Boute was met zijn sonore poëzieact één van de revelaties van BOEST.

Boute is ook zeer actief als publicist en tekenaar in de alternatieve literaire scène van livres d’artistes, undergound bladen en onafhankelijke kleine uitgeverijen. Wat opvalt is zijn queeste om de grenzen op te zoeken tussen lichaam, taal, beeld en stem. Hij gebruikt daarvoor graag vele media: experimentele romans, poëzie, essays, klankperformances, visuele poëzie, tekeningen en films. Onlangs exposeerde hij zijn beeldend werk in antiquariaat Demian in Antwerpen: ‘Rotweg Pronolettrisme’.

Voor deze tentoonstelling maakte beeldend kunstenaar Alexandra Crouwers,die vorig jaar nog tekende voor de illustraties in de festivalkrant, de video PSYCHOPATISCHE POLAR. Deze video bevat gemanipuleerde beelden die een audio-opname van een performance van Boute en de Brusselse gitarist Jean D.L. begeleiden. Boute, Crouwers en D.L. zullen deze act live brengen als afsluiten van de eerste festivaldag.

12/06/2012 – 02/09/2012

MULTI SOLO: THE FAR FUTURE IS NATURE

Opening: 19 juli 2012 om 17:00 uur
TETEM kunstruimte
Stroinksbleekweg 16
7523 ZL Enschede
Nederland
www.tetem.nl

De opening van de solo tentoonstelling van Phil Bloom en Multi Solo vindt plaats op donderdag 19 juli om 17.00 uur met een welkomstwoord van Phil en in aanwezigheid van de Multi Solo deelnemers. De tentoonstelling is toegankelijk voor publiek van 12 juli t/m 2 september 2012.